Ange ditt sökord

Annons:

Min pappa har fått problem efter operation fått typ som Tia-attack och undrar om det kan vara något annat?

Hej! Min pappa (82 år) lider av demens. För en och en halv månad sedan blev han opererat i höften efter en olycka och sitter i rullstol sedan dess. För 6 dagar sedan fick han sin första tia attack (vi tror att det är tia attack). Han fick två till en i förrgår och en igår. De inträffar på kvällen innan han ska gå och lägga sig. Kan det vara något annat än tia attack? Vad kan man göra för att förhindra det? Vad får han för skada av attacken? Mvh Lila, 40

Om det nu inte är en Tia-attack som vi säger, skulle det kunna röra sig om någon form av kramp eller epileptiskt anfall. Om man skall kunna göra något åt detta måste man förstås veta vad det handlar om. Det är då på sin plats att man på sjukhuset gör en ny undersökning med ett EEG där man ser på hjärnans aktivitet och kanske en datorröntgen eller magnetkameraundersökning. Är det krampanfall finns det alltid medicin att tillgå.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Uppdaterad: 22 oktober, 2012 Publicerad: 22 oktober, 2012

Liknande frågor

Hjärnan & Nerver

Kan man blanda olika märken på huvudvärkstabletter?

Jag brukar ibland vid huvudvärk ta en eller två huvudvärkstabletter åt gången, men det händer ju att man har olika märken hemma. Kan man blanda eller är det farligt att ta ena tabletten från ett märke och andra tabletten från ett annat märke?

Hjärnan & Nerver

Har jag huvudvärk eller migrän?

Jag lider ofta av huvudvärk och jag börjar misstänka att det även ibland handlar om migrän. Det hjälper inte att ta paracetamol som jag annars alltid brukar göra. Hur vet jag om det är huvudvärk eller migrän jag har, och hur kan jag mest effektivt lindra det? Finns det något receptfritt?

Hjärnan & Nerver

Kan man minska risken för ALS?

Hej Min mormor drabbades av ALS när hon blev 60 år, där jag fick se hur sjukdomen förändrade henne över 2 år tills hon gick bort. Hon hade mycket stress under sitt liv och vad jag hört finns det teorier om att denna sjukdom kan vara stressrelaterad. Jag själv har tyvärr stora problem med stress som jag har svårt att jobba bort. Det var ca 10 år sedan min mormor gick bort men jag oroar mig ännu att detta ska drabba mig eller min mamma. Kan det vara ärftligt? Borde jag kolla vidare inom detta? Finns det något man kan göra för att minska risken för dessa typer av sjukdomar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: