Ange ditt sökord

Annons:

Min son har ständig spänningshuvudvärk men inget fel upptäcktes vid hjärnröntgen eller andra besök hos läkaren – vad är nästa steg?

Hej. Har en 14 årig son som lider av ständig spänningshuvudvärk, han har genomgått en mängd undersökningar inklusive hjärnröntgen. Läkarna hittar inget fysiskt fel, men kan inte ge mig mer svar eller vart jag kan vända mig. Min sons skolgång blir lidande, han klarar ofta inte av att gå till skolan, trots detta hänger han med i skolarbetet. Min fråga, finns det någonstans man kan vända sig där det finns specialister inom detta område. Tacksam för tips// Sten

Spänningshuvudvärk kan ha många orsaker. Din son verkar ju ha gått igenom flera medicinska utredningar som inte visat någon annan orsak än att det kan röra sig om spänningshuvudvärk. En läkare som är specialist inom neurologi är de som kan utreda närmare. Är det konstaterat att det är spänningshuvudvärk så kan en sjukgymnast vara till stor hjälp för att lösa upp spänningar och ge avspänningsövningar, titta på kroppshållning osv.

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är också en behandlingsmetod som kan användas. En del sjukgymnaster har den kompetensen annars är det framför allt psykologer eller kuratorer som kan ha den inriktningen och med hjälp av sina kunskaper kan de hjälpa till att få eventuella inre spänningar att släppa och att han kan lära sig att handskas med sin spänningshuvudvärk.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Hjärnan & Nerver

Kan man minska risken för ALS?

Hej Min mormor drabbades av ALS när hon blev 60 år, där jag fick se hur sjukdomen förändrade henne över 2 år tills hon gick bort. Hon hade mycket stress under sitt liv och vad jag hört finns det teorier om att denna sjukdom kan vara stressrelaterad. Jag själv har tyvärr stora problem med stress som jag har svårt att jobba bort. Det var ca 10 år sedan min mormor gick bort men jag oroar mig ännu att detta ska drabba mig eller min mamma. Kan det vara ärftligt? Borde jag kolla vidare inom detta? Finns det något man kan göra för att minska risken för dessa typer av sjukdomar?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: