Ange ditt sökord

Annons:

Min son har ständig spänningshuvudvärk men inget fel upptäcktes vid hjärnröntgen eller andra besök hos läkaren – vad är nästa steg?

Hej. Har en 14 årig son som lider av ständig spänningshuvudvärk, han har genomgått en mängd undersökningar inklusive hjärnröntgen. Läkarna hittar inget fysiskt fel, men kan inte ge mig mer svar eller vart jag kan vända mig. Min sons skolgång blir lidande, han klarar ofta inte av att gå till skolan, trots detta hänger han med i skolarbetet. Min fråga, finns det någonstans man kan vända sig där det finns specialister inom detta område. Tacksam för tips// Sten

Spänningshuvudvärk kan ha många orsaker. Din son verkar ju ha gått igenom flera medicinska utredningar som inte visat någon annan orsak än att det kan röra sig om spänningshuvudvärk. En läkare som är specialist inom neurologi är de som kan utreda närmare. Är det konstaterat att det är spänningshuvudvärk så kan en sjukgymnast vara till stor hjälp för att lösa upp spänningar och ge avspänningsövningar, titta på kroppshållning osv.

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är också en behandlingsmetod som kan användas. En del sjukgymnaster har den kompetensen annars är det framför allt psykologer eller kuratorer som kan ha den inriktningen och med hjälp av sina kunskaper kan de hjälpa till att få eventuella inre spänningar att släppa och att han kan lära sig att handskas med sin spänningshuvudvärk.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Uppdaterad: 15 maj, 2012 Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Rörelseapparaten

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: