Ange ditt sökord

Annons:

Min son har ständig spänningshuvudvärk men inget fel upptäcktes vid hjärnröntgen eller andra besök hos läkaren – vad är nästa steg?

Hej. Har en 14 årig son som lider av ständig spänningshuvudvärk, han har genomgått en mängd undersökningar inklusive hjärnröntgen. Läkarna hittar inget fysiskt fel, men kan inte ge mig mer svar eller vart jag kan vända mig. Min sons skolgång blir lidande, han klarar ofta inte av att gå till skolan, trots detta hänger han med i skolarbetet. Min fråga, finns det någonstans man kan vända sig där det finns specialister inom detta område. Tacksam för tips// Sten

Spänningshuvudvärk kan ha många orsaker. Din son verkar ju ha gått igenom flera medicinska utredningar som inte visat någon annan orsak än att det kan röra sig om spänningshuvudvärk. En läkare som är specialist inom neurologi är de som kan utreda närmare. Är det konstaterat att det är spänningshuvudvärk så kan en sjukgymnast vara till stor hjälp för att lösa upp spänningar och ge avspänningsövningar, titta på kroppshållning osv.

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är också en behandlingsmetod som kan användas. En del sjukgymnaster har den kompetensen annars är det framför allt psykologer eller kuratorer som kan ha den inriktningen och med hjälp av sina kunskaper kan de hjälpa till att få eventuella inre spänningar att släppa och att han kan lära sig att handskas med sin spänningshuvudvärk.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Hjärnan & Nerver

Har jag huvudvärk eller migrän?

Jag lider ofta av huvudvärk och jag börjar misstänka att det även ibland handlar om migrän. Det hjälper inte att ta paracetamol som jag annars alltid brukar göra. Hur vet jag om det är huvudvärk eller migrän jag har, och hur kan jag mest effektivt lindra det? Finns det något receptfritt?

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.