Ange ditt sökord

Annons:

Min son har ständig spänningshuvudvärk men inget fel upptäcktes vid hjärnröntgen eller andra besök hos läkaren – vad är nästa steg?

Hej. Har en 14 årig son som lider av ständig spänningshuvudvärk, han har genomgått en mängd undersökningar inklusive hjärnröntgen. Läkarna hittar inget fysiskt fel, men kan inte ge mig mer svar eller vart jag kan vända mig. Min sons skolgång blir lidande, han klarar ofta inte av att gå till skolan, trots detta hänger han med i skolarbetet. Min fråga, finns det någonstans man kan vända sig där det finns specialister inom detta område. Tacksam för tips// Sten

Spänningshuvudvärk kan ha många orsaker. Din son verkar ju ha gått igenom flera medicinska utredningar som inte visat någon annan orsak än att det kan röra sig om spänningshuvudvärk. En läkare som är specialist inom neurologi är de som kan utreda närmare. Är det konstaterat att det är spänningshuvudvärk så kan en sjukgymnast vara till stor hjälp för att lösa upp spänningar och ge avspänningsövningar, titta på kroppshållning osv.

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är också en behandlingsmetod som kan användas. En del sjukgymnaster har den kompetensen annars är det framför allt psykologer eller kuratorer som kan ha den inriktningen och med hjälp av sina kunskaper kan de hjälpa till att få eventuella inre spänningar att släppa och att han kan lära sig att handskas med sin spänningshuvudvärk.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!