Ange ditt sökord

Annons:

Min kille piper när han sover – går det att göra någonting åt?

Hej! Jag har en fråga som rör min pojkvän (han är 19 år, ganska lång, normalviktig och ganska vältränad). När han sover så piper han. Det är som att han släpper ut luften väldigt långsamt med ett långt pipljud. Det jag undrar är vad det beror på och om det går att göra någonting åt. Jag tycker det är jättejobbigt att han låter så mycket och vaknar varje gång. med vänlig hälsning /Matilda 19 år

Inte ovanligt att man hör olika ljud från den sovande brevid sig. Är han frisk i övrigt utan luftrörsbesvär som astma eller att han inte är onormalt trött dagtid, är det knappast något allvarligt. Ibland är enda tipset att man själv försöker att somna innan partnern gör detta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Sömn & Stress

Sömnproblem vid skiftarbete

Jag jobbar 4 skift, sover dålig ca 3 till 4 timmar när jag jobbar natt (5 nätter). Somnar lätt när jag kommer hem men vaknar efter 3 till 4 timmar och kan inte somna om. Har försökt med det mesta, såsom motion, kallt i sovrummet, hörselproppar, mörkt i rummet, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.