Ange ditt sökord

Annons:

Massa finnar

Hej jag är 15 år och har börjat få mer och mer finnar och mår riktigt dåligt över det, det sänker mitt självförtroende. Tips på något som verkligen funkar för att minska talgproduktionen? Sen undrar jag en sak till och jag vill gärna ha svar snabbt om det. Jo, jag klämde en pormask för några dagar sen, vilket var dumt och det ska jag inte göra om, men nu gjorde jag det i alla fall. Och jag klämde riktigt hårt, så det bildades ett öppet sår som nu är en stor sårskorpa. Den sitter mitt på näsan och det ser hemskt ut. Det går inte att täcka med smink och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Idag är jag hemma från skolan på grund av den, det låter löjligt men så är det och jag missar viktig tid i skolan.. Såret är jätte fult och har suttit där i tre snart fyra dagar, det har inte blivit bättre än. När är den borta tror du? Och vad kan jag göra för att påskynda läkningen? Någon kräm? Linn (Kvinna 16år)

Jag tycker du skall söka hjälp för din akne – det finns många behandlingsmöjligheter. Du kan börja med att köpa receptfritt Basiron på apoteket. Såret på nosen är en liten svinkoppa och där kan du inget annat göra än hålla rent med tvål och vatten: det läker fort i ansiktet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.