Ange ditt sökord

Annons:

Massa finnar

Hej jag är 15 år och har börjat få mer och mer finnar och mår riktigt dåligt över det, det sänker mitt självförtroende. Tips på något som verkligen funkar för att minska talgproduktionen? Sen undrar jag en sak till och jag vill gärna ha svar snabbt om det. Jo, jag klämde en pormask för några dagar sen, vilket var dumt och det ska jag inte göra om, men nu gjorde jag det i alla fall. Och jag klämde riktigt hårt, så det bildades ett öppet sår som nu är en stor sårskorpa. Den sitter mitt på näsan och det ser hemskt ut. Det går inte att täcka med smink och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Idag är jag hemma från skolan på grund av den, det låter löjligt men så är det och jag missar viktig tid i skolan.. Såret är jätte fult och har suttit där i tre snart fyra dagar, det har inte blivit bättre än. När är den borta tror du? Och vad kan jag göra för att påskynda läkningen? Någon kräm? Linn (Kvinna 16år)

Jag tycker du skall söka hjälp för din akne – det finns många behandlingsmöjligheter. Du kan börja med att köpa receptfritt Basiron på apoteket. Såret på nosen är en liten svinkoppa och där kan du inget annat göra än hålla rent med tvål och vatten: det läker fort i ansiktet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!