Ange ditt sökord

Annons:

Många röda prickar på fötterna

Hej!
Jag har ansamlingar av röda prickar på mina fötter.
Som barn hade jag s.k Atopiska vinterfötter.
För ett par år sedan fanns prickarna på ovansidan av foten, alldeles innan tårna, men har sedan spridit sig bakåt och nu upp en bit på smalbenet. Jag anar att uppkomsten av detta har att göra med dålig fothygien. Jag har varit på hälsocentral och där sa dom att det inte var någon svampinfektion (det är heller ingenting mellan tårna). Det kliar inte och jag tvättar numera fötterna väldigt noga. Den svamp-salva jag fick rekommenderad på apoteket fungerade inte alls.
Finns det något sätt att bli av med dom här prickarna?

Utslag pga dålig fothygien kan förekomma, men jag tror detta inte är nåt större, generellt problem i Sverige. Vad man kan tänka på ifall man har fotbesvär är att använda bomullsstrumpor och lite luftigare skor så att fötterna/huden kan andas och inte använda t.ex gymnastikskor hela dagarna.
Precis som Du skriver brukar fotsvampsinfektion gärna starta mellan tårna, för att sen sprida sig uppåt foten, och det verkar inte stämma. Jag har lite svårt att via webben säga exakt vad Du har drabbats av. Då Du beskriver Dina besvär som "prickar" skulle det kunna vara en hårsäcksinflammation? Brukar kunna sitta på underbenen, och gärna bli värre ifall man kliar på benen eller strumporna nöter mot håret. Ett enkelt sätt är att pröva Propyless från Apoteket, som är en mjukgörande hudlotion med propylenglykol (vilket ger det en svamp- och bakteriehämmande effekt). Ha vanlig fothygien och använd den gärna morgon och kväll. Blir Du inte bättre på några veckor, får Du låta en läkare titta på Dina utslag. Lycka till
/ Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!