Ange ditt sökord

Annons:

Lindrig bältros eller vad?

Jag har en dryg vecka haft klåda på ryggen med små knottror (ej bara vinter-torrhet). Detta har nu spritt sig till främst axlar, underben och delar av bålen. Jag är atopiker och har förr om åren haft mjälleksem över helakroppen, vilket jag fortfarande behandlar och slipper symptom. Kan detta vara bältros, jag är bara 43? Vår 4-åriga dotter fick vattkoppor för 4 dagar sedan, men enl. Smittskyddsinst. smittar ej vattkoppor till bältros, bara åt andra hållet. Har du något tips om vad det kan vara och vad jag bör göra?

Svar till signaturen Kliaren
Kan det vara vattkoppor? Det ger kliande utslag på hela kroppen och smittar från någon som har det. Däremot är det riktigt att bältros är en aktiviering av virus som ligger vilande i kroppen från en tidigare vattkoppsinfektion och smittar alltså inte från någon som har vattkoppor.Bältros ger som namnet antyder ofta ett bälte av blodblandade blåsor på ena halvan av kroppen. Din beskrivning passar ej in på bältros.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 6 december, 2001 Publicerad: 6 december, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: