Ange ditt sökord

Annons:

Lindra och motverka mjälleksem med koncentrerad citronsaft

Hej
Jag har i många år haft problem med mjälleksem. Förhårdnader och rodnare får jag på de klassiska ställena i ansikten. Jag får även röda kliande utslag under skäggstubb eftersom jag inte kommer åt med salvor där.

För att minska på kortison-preparat har jag provat många salvor. Inget har hjälpt men NU har jag hittat något som funkar för mig.

Eftersom svamp inte gillar sura miljöer så baddar jag koncentrerad citronsaft i ansikten morgon och kväll (kan svida något). Detta tar bort all svamp i ansikten som när på lite rodnad vid nästrakten efter några dagars baddande. FANTASTISKT!

Kan ni bekräfta behandling med cintronsaft?
Det vore inte fel om andra fick del av kunskapen om det nu kan hjälpa.

mvh
Lars

Detta med egna huskurer har nog använts sedan lång tid tillbaka. För många kan det fungera, men för andra inte. Hittar man en behandling som fungerar - jättebra.
Huden i ansiktet kan många gånger vara mer känslig än huden på resten av kroppen, varför jag inte själv skulle rekommendera mer generellt att använda citronsaft. Tyvärr så ser man en trend generellt sett i Europa att kontaktallergierna ökar just mot komponenter från växtriket som parfym, Tea tree oil mm. För flera år sedan såg vi detta när det var populärt att använda matolja till bensår och mer generellt mot torr hud.
Jag är själv INTE främmande för alternativ-terapi, men det ska vara med visst vetenskapligt stöd, då tyvärr denna bransch i vissa delar genomsyras av oseriocitet och närmast kvacksalveri.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!