Ange ditt sökord

Annons:

Lindra och motverka mjälleksem med koncentrerad citronsaft

Hej
Jag har i många år haft problem med mjälleksem. Förhårdnader och rodnare får jag på de klassiska ställena i ansikten. Jag får även röda kliande utslag under skäggstubb eftersom jag inte kommer åt med salvor där.

För att minska på kortison-preparat har jag provat många salvor. Inget har hjälpt men NU har jag hittat något som funkar för mig.

Eftersom svamp inte gillar sura miljöer så baddar jag koncentrerad citronsaft i ansikten morgon och kväll (kan svida något). Detta tar bort all svamp i ansikten som när på lite rodnad vid nästrakten efter några dagars baddande. FANTASTISKT!

Kan ni bekräfta behandling med cintronsaft?
Det vore inte fel om andra fick del av kunskapen om det nu kan hjälpa.

mvh
Lars

Detta med egna huskurer har nog använts sedan lång tid tillbaka. För många kan det fungera, men för andra inte. Hittar man en behandling som fungerar - jättebra.
Huden i ansiktet kan många gånger vara mer känslig än huden på resten av kroppen, varför jag inte själv skulle rekommendera mer generellt att använda citronsaft. Tyvärr så ser man en trend generellt sett i Europa att kontaktallergierna ökar just mot komponenter från växtriket som parfym, Tea tree oil mm. För flera år sedan såg vi detta när det var populärt att använda matolja till bensår och mer generellt mot torr hud.
Jag är själv INTE främmande för alternativ-terapi, men det ska vara med visst vetenskapligt stöd, då tyvärr denna bransch i vissa delar genomsyras av oseriocitet och närmast kvacksalveri.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: