Ange ditt sökord

Annons:

Leverfläckar!

Hejsan!

Jag har ganska många leverfläckar som jag var o kontrollerade i våras, och dom sa att det såg bra ut fast jag har många olika leverfläckar. Det står ju såhär om leverfläckar! "Man bör vara vaksam beträffande spräckligt mörkbruna till nästan svarta födelsemärken som inte är upphöjda utan ligger i hudens plan, och särskilt de som inte har släta jämnt rundade kanter utan är ojämna som en skärgårdsö på en karta." Hur kan då läkarna göra bedämningen att det inte skulle vara nåt farligt! Jag har en nästan kolsvart leverfläck som jag har haft länge nu! Ett par år säkert! O den har lite oregelbundna kanter! Den gjorde dom inte nåt åt! Jag har tyvärr lite hypokondriska drag, och det blir ju inte bättre av att man sitter o läser om andra som har haft liknande fläckar som mig och dom har varit farliga. Kan man få infektioner under upphöjda leverfläckar så att det ser ut som att det har blivit en finne i den? Jag hade så förut att det blev en liten prick i den som en finne ungefär och nån dag senare så såg hela leverfläcken ut som en sårskorpa ungefär och när jag pillade på den så lossnade alltihopa som en sårskorpa.

Svar till Andreas
Det är riktigt att ett av tecknen vid misstanke om cellförändringar i en "leverfläck" är just suddig, ojämn kant. Men vad vi menar med det är inte alltid samma som patienten menar. Om du fått en medicinsk bedömning att dina "leverfläckar" är ofarliga bör du lita på det. Det händer ibland att man får en infektion i en "leverfläck". Det är ofarligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 30 augusti, 2002 Publicerad: 30 augusti, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: