Ange ditt sökord

Annons:

Ledvärk och nagelpsoriasis

Jag undrar om det är större risk att få ledvärk när psoriasisen är begränsad till naglarna än om den funnits på övriga kroppen? Är orolig för att få värk och funderar också på hur kraftig värken kan tänkas bli, kan man tex, om man får det, leva ett vanligt liv eller blir man invalid?

Hej!
Nagelförändringar finns hos minst 30-50% av alla patienter med psoriasis, ännu högre andel hos dem som har ledbesvär. Psoriasisartrit kan vara av olika grad, från ledvärk som är ganska vanligt vid psoriasis, till en svår ledsjukdom med smärtor och nedbrytning av lederna. Den svåra formen är ovanligast.
Sammanfattningsvis kan man inte säga något bestämt om hur din framtida sjukdom blir utifrån att du har psoriasis i naglarna.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!