Ange ditt sökord

Annons:

Låg och stirrade i taket…

Jag använde Zyban för några år sedan. Jag tyckte det hade en bra effekt så tillvida att jag fakttiskt inte tyckte den var ens gott att röka…effekten av cigaretten uteblev. Tyvärr mådde jag extremt dåligt psykiskt av tabletterna och minns att jag låg och stirrade i taket och undrade varför jag ens levde (inget jag gjort varken innan eller efter jag åt Zyban). Som du förstår sattes de tabletterna omgående ut av doktorn.

Nu har jag fått den andra sorten rekommenderad men törs man verkligen lita på att man inte mår lika dåligt igen av dom? De var rätt obehagligt att personlighetsförändras så påtagliigt.

Samtidigt så klarar jag ju inte av att sluta enbart med nikontinpreparat. Jag röker 20 cigaretter per dag och har så gjort sedan 30 år…..Dags att sluta.

Jag har diagnosticerad ADHD och jag tror det gör det ännu svårare att sluta då nikotin höjer dopaminet. Kan det vara så?

I samband med rökstopp, med eller utan stöd av läkemedel, kan nedstämdhet förekomma. Zyban och Champix är helt olika substanser varför du mycket väl kan komma att ta Champix utan några besvär. Jag har många patienter som tidigare haft svåra besvär när de slutat röka utan stöd av något läkemedel eller med annat läkemedel och som upplevt Champix som ett mycket bra stöd utan negativa effekter. Hur du kommer att reagera kan dock ingen säga på förhand. Om du tillsammans med din läkare beslutar att du ska ta Champix kommer läkaren eller sjuksköterska hålla kontakt med dig. Dessutom finns ett mycket bra stödmaterial som du kan få i bokform eller följa på nätet.
Mvh PÅL

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Rökavvänjning

Behöver hjälp med att sluta röka

Jag har en fråga om rökning. Jag kan  ibland vara utan cigaretter, men faller tillbaka i rökningen igen. Mina uppehåll har varit allt från 5 till 40 dagar . Rökt i 15 år, började röka när jag var ca 50år. Finns det något läkemedel som kan hjälpa den första tiden?

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: