Ange ditt sökord

Annons:

Kortisonsalva mot psoriasis

Min man har psoriasis med utslag på armbågar och knän samt i hårbotten. Han har kvar kortisonsalva som kanske är 20 år gammal. Hur ska jag kunna motivera honom att skaffa ny salva? Han har nog inte varit till läkare på 20 år... Frisk i övrigt. Men nog finns det väl bättre läkemedel för psoriasis idag? Hälsningar, Lilian, 57 år

Den 20 år gamla kortisonsalvan torde idag vara verkningslös – annat än som mjukgörare. I ett 20-årspespektiv har det förvisso hänt en del, även om vi fortfarande inte kan helt läka ut psoriasis. Så visst kan det vara mödan lönt att söka en hudläkare för att få diskutera igenom det aktuella utbudet av behandlingsmöjligheter. Samtidigt som det självklart alltid är den enskilde som bestämmer hur mycket han/hon besväras av sin psoriasis.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: