Ange ditt sökord

Annons:

Kortisonfria krämer för seborroiskt eksem?

Hej!

Jag har seborroiskt eksem och får för det mesta utslag kring näsvingarna (rött och flagnar). Jag har använt kortisonkrämer som mildison och uniderm under några år. Nu undrar jag om det finns någon kräm som är bra mot mina utslag som inte innehåller kortison, då jag inte är så förtjust i det?

Hej!
Seborroiskt eksem är återkommande och om man kan hålla det borta genom korta (upp till en vecka) perioder av mild kortisonbehandling, så är det bra och väldigt låg risk för biverkningar. Cortimyk är en mild kortisonkräm som kan vara effektiv, därför att den också tar bort en del av de jästsvampar (finns normalt på huden) som anses spela roll för eksemet.
Du kan läsa mer om seborroiskt eksem i dermatologens patientinformation.
FN

Läs också vanliga frågor och svar om seborroiskt eksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!