Ange ditt sökord

Annons:

Kortison till mjälleksem

Jag har fått mjälleksem konstaterat av läkare för ett par år sedan. Fick då och vid nästa besök Daktacort kräm utskriven till mig. Har dock sett på webben att det finns andra krämer mot mjälleksem, tex Cortimyk som ej är receptbelagd, så jag provade det och det fungerade lika bra som Daktacort. Dock, Daktacort ska förvaras i kylskåp, men det behöver inte Cortimyk, även fast de innehåller exakt samma sak i samma mängder. Hur går det ihop?

Behandling av mjälleksem i ansiktet kan med fördel ges med Cortimyk eller Daktacort, som bägge kan köpas receptfritt på apoteket (bara lilla tuben 15-20 gram). De ska innehålla samma aktiva ingredienser, men skiljer i val av själva krämbasen och kanske även i styrkan av konserveringsmedel? Det bästa är att rådfråga apoteket eller kanske hellre fråga tillverkaren vid oklarheten.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!