Ange ditt sökord

Annons:

Kortison kontra naturläkemedel

Jag har haft kliande eksem/ självsprickor i och runt ljumsken i säkert 10 år. Väldigt obehagligt att cykla. Jag har i dagsläget provat i princip ALLA Apotekets salvor (även receptbelagda). Innehållet i dessa är ungefär lika, en del innehåller kortison och andra inte. Ingen salva har hjälpt. De med kortison har hjälpt tillfälligt men huden blir så uttunnad så att sprickor uppstår ännu lättare. Så en dag gick jag in på en hälsokostaffär och köpte WELEDAS Havtorn hudolja som ska vara bra bl.a mot atopiskt eksem.
Finns även i kapslar som man sväljer. Och gott folk, den citrondoftande svidfria oljan som är fri från alla tänkbara kemikalier har på bara några dagar gjort mig bättre än jag varit på 10 år. Klådan är borta och eksemet med sina sprickor blir bara bättre och bättre för varje dag. – Helt otroligt. Kanske inte hjälper alla men den är värd att prova.

Svar till signaturen E.S
Tack för ditt tips! Kanske kan det hjälpa någon annan. Jag vet ej vad denna olja innehåller. Kan det vara så kallade essentiella fettsyror som exempelvis linol och gammalinolensyra? Det är känt att dessa fettsyror kan hjälpa vid atopiskt eksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 6 juni, 2002 Publicerad: 6 juni, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: