Ange ditt sökord

Annons:

Konstiga “blåsor” på händerna

Hej !
Jag har problem med huden på mina händer.
Först så blir det en liten ömmande punkt, med en liten rodnande bula, ca. 1-2mm stor.
Efter nån dag ser det ut som en liten finne med en vit prick i mitten. Därefter så får jag hudavfall (lös hud) som flagnar i området.
Förekommer mest runt tumme och pekfinger på bägge händerna.
Det är till och från någorlunda bra, men aldrig helt bra.
Huden känns väldigt torr utan att vara sprickfärdig.
Kan det vara så att det finns någon slags hudsjukdom som kan orsaka dessa symtom eller ska man söka i mina tidigare yrken?

Lite svårt att exakt säga vad som orsakar Dina besvär.

1/ Det skulle kunna vara en lättare hudinfektion, som kan uppkomma eftersom huden tycks vara torr och sprucken.
2/ Hade det varit mer eksemartade besvär borde det varit mer klåda och mer utbrett, och inte bara en bula i taget.
3/ Man skulle kunna tänka sig en psoriasisvariant (långsökt) som kallas för PPP. Sitter på lite fel plats (vanligen centralt i handflator) och drabbar nästan uteslutande bara rökare, och med kvinnlig övervikt.

Så - jag tror inte Du blir så mycket klokare i att söka svaret på hudbesvären i tidigare arbeten. Behandla den torra huden, så stärks huden och undvik för mycket handtvätt och retande ämnen. Blir det inte bättre, får Du visa händerna för Din vårdcentral/husläkare för hjälp.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!