Ange ditt sökord

Annons:

Konstig knuta i knävecket

Hej Ylva!
För ett par år sedan fick jag en knuta i knävecket. Knutan är ungefär en cm i diameter. Från början var en hudfärgad, men eftrsom den sitter så illa till, har jag slagit emot den ett par gånger, varefter den har blivit blåfärgad.

Den är hård och går inte att ta hål på. Det känns som en fettknuta. Jag kan tänka mig att det är en hårsäck som blivit inflammerad, då jag ofta använder en lady shave som drar upp hårstrået med rötterna.

Den gör inte ont ellet så, men står ut ungefär en halvcentimeter och syns väldigt väl och det ser lite otäckt ut.

Min fråga är nu, tror du att det är något farligt? Jag har ju haft den i ett par år och den har sett likadan ut nästan hela tiden.

Går det att ta bort den med lokalbedövning på vårdcentralen?

Hoppas på svar på min något diffusa fråga.. 🙂

Svar till signaturen Nilla.
Det du beskriver låter som en "nodulus cutaneus" eller med ett annat namn "dermatofibrom".Denna hudförändring kan uppstå efter en skada i huden eller ett insektsbett. Det bildas en knuta av bindväv som så småningom ofta blir brunfärgad.Då du haft den så länge helt oförändad talar detta emot att det skulle vara något farligt. Den kan med största säkerhet tas bort i lokalbedövning på Vårdcentralen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 12 juni, 2001 Publicerad: 12 juni, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: