Ange ditt sökord

Annons:

Kommer det bli en ny försämring av min acne?

Hej!
Jag har använt Aberela i ca 3 månader snart, och det har fungerat mycket bra! Men jag får fortfarande djupare finnar (under huden), i pannan som kommer upp lite då och då. Jag fick nu Dalacin som jag tänkte kombinera med Aberela. Har läst här att det kan vara en bra kombination?
Det jag undrar nu är, om det kommer bli en försämring av acnen, så som det kan bli ca 3 veckor efter insatt behandling. Eller kommer det bli bättre på en gång nu? I och med att jag redan har genomgått en tillfällig försämring förut när jag började med Aberela, känns som att min hy borde vara rätt härdad vid det här laget och inte blossa upp?

Jag tror nog du slipper en ny försämring när du kombinerar Dalacin med Aberela. Dalacin minskar ju framförallt halten av bakterien P akne medan de andra akne-preparaten ofta har en kombinerad effekt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: