Ange ditt sökord

Annons:

Knottriga överarmar

Hej,

jag är en tjej på 23 år som har haft röda knottror på mina överarmar i över 10 år. Jag har provat allt. Det enda som verkligen hjälper är att sola (ej solarium). Hydrokortison hjälper också, men så fort jag slutar så kommer det tillbaka inom en vecka. Jag har fruktansvärda komplex för detta, och undrar om ni vet något som hjälper? Jag kan ju inte sola hela tiden…

Hej!
Det låter som keratosis pilaris (se dermatologens patientinformation). Ibland kan man få eksem i keratosis pilaris, och då hjälper ofta ljusbehandling. Solarium har sådana våglängder att det inte "borde" hjälpa, men om de märker att det gör det så är det förstås så. Mjukgörande krämer, gärna med karbamid tex Karbasal kan mjuka upp knottrorna, och hydrokortison kan hålla eksemet borta. Keratosis pilaris brukar bli bättre med åren.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 26 januari, 2004 Publicerad: 26 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: