Ange ditt sökord

Annons:

Kluvna skäggstrån

Hej

Jag är en kille med ganska kraftig skäggväxt som har fått problem med kluvna skäggstrån. En del skäggstrån är kluvna ända in till hårsäcken i 3-6 delar. När de kommer upp genom huden så ser det ut som ett väldigt tjockt skäggstrå (sammanfogat av talg) som kliar. Dessa skäggstrån sitter inte fast utan jag kan lätt dra ut dem med naglarna.

Sedan har jag väldigt många fler skäggstrån som är kluvna (men bara in till huden).

Vad beror detta på? Finns det någon kräm eller annan hjälp att tillgå?

Bör jag rycka ut de skäggstrån som kliar (och tillsynes är ca 2-3 ggr tjockare än övriga strån)?

//Skagen

Hej!
Ursäkta att du fått vänta med svaret, det beror på att vi diskuterat detta mellan oss specialister. Någon beskrivning över liknande kluvna hårstrån som du beskriver, har jag inte kunnat hitta. Det man möjligen kan tänka på är svampinfektion, eftersom hårstråna lossnar och du har klåda. Det går tyvärr inte att besvara detta bättre, utan att titta på det.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: