Ange ditt sökord

Annons:

Kliar så jag dör!

Hej!
Jag har plågats av klåda över hela kroppen i flera år nu, mest på hösten? Använder då Zyrlex men den hjälper inte, har fått innan Atarax och massa andra men inget hjälper. Har försökt med Ketoson schampo men inte det hjälpte heller?Har varit hos många läkare och specialister och dem kan inte hjälpa mig. Vad mer kan man göra? Så här kan man inte leva. Det är inte heller nässelutslag eller nåt som har namn. Jag brukar inte stressa så det är inte det heller, dessutom jobbar jag mycket med yoga och meditation! Vad gör man? Jag tror att det är värst på kvällarna, men jag har inga utslag.
Hjälp

Jag är ledsen men jag har inget mer att föreslå. Om du varit hos flera specialister så är du noga utredd för alla möjliga orsaker till klåda. Allmänt kan man säga att klåda antingen kan bero på någon hudsjukdom eller på någon inre orsak. Det finns många olika hudsjukdoamr som har besvärlig klåda, gemensamt för dessa är att man kan se någon form av utslag på huden. Om inga förändringar syns på huden kan orsaken till klådan bero på invärtesmedicinsk sjukdom, läkemedel, torr hud eller möjligen psykologiska faktorer.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: