Ange ditt sökord

Annons:

Kliande utslag

Hej! Jag får mycket kliande utslag lite här och där på kroppen, de påminner om myggbet .Det ploppar upp lite då och då. Klådan stannar av efter cirka 1 dygn, men märket blir kvar, som en röd prick och kliar då och då. Min dotter har fått samma. Träffade henne innan jul och hon är katt/hundägare. Kan det vara kattlöss? Vad gör jag åt det? Och är jag en spridare av det i så fall? Jag arbetar inom vården. Marika, 47

Beskrivningen låter mycket som bettreaktioner. Men ohyra från andra djurslag blir vi inte bärare av - de tycker inte om oss. Men du kan få en kvardröjande irritation som i så fall skall kunna avhjälpas med lite antihistamin som t.ex. cetirizin och lite lokalt hydrokortison. Fortsätter det detta till trots bör du söka läkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!