Ange ditt sökord

Annons:

Kliande utslag som håller oss vakna i veckor

Hej
Vår mamma avled för en tid sen i en åldersrelaterad sjukdom på sjukhus.
Innan hade hon haft utslag som man trodde hängde ihop med medicinering. Man tog prover men vi har ej fått svaren. Utslagen var små prickar som kom mestadels på ryggen och bålen sen även i huvudet. Hon hade fruktansvärd klåda. Min syster och jag baddade henne och smörjde in henne då läkare inte behandlade utan lät övriga symptom vara viktigare.
Under hennes sista veckor började jag själv få liknade utslag med klåda som höll mig vaken och nu har även min syster fått dessa utslag som ser ut som nässelutslag och blossar upp och försvinner efter ett tag men kliar under natten och när man blir lite uppjagad och varm. Hur ska vi agera? Mamma är död sen 14 dagar. Hennes journaler från hudkliniken där prover togs måste vi väl ha tillgång till? Jag har nu haft utslagen i 4 veckor och min syster i 2 veckor. Jag var hos min husläkare och han sa direkt att det inte kunde vara skabb i alla fall utan trodde att det var nervöst.

Hej!
Det kan vara svårt att få ut journaluppgifter från en annan klinik på grund av sekretess för att skydda patienten. Men om du ringer till läkaren som tog prover på din mor, och berättar om dina egna symtom, så kan ju läkaren väga ihop det du beskriver med det man funnit i din mammas hud. Om du inte får direktkontakt på hudkliniken, be din husläkare att hjälpa dig ta reda på saken!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 25 augusti, 2003 Publicerad: 25 augusti, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: