Ange ditt sökord

Annons:

Kliande rött utslag på baksidan låret

Hej, för några dagar sedan upptäckte jag ett runt rött, något upphöjt utslag på baksidan av låret, ca 1 dm nedanför vänster skinka. Upptäckten gjordes i och med att det kliade – trodde till en början att det var ett vanligt myggbett vilket jag någon dag senare kunde avfärda. “Utslaget är runt,illrött & något mindre än en 50 öring. Aningen upphöjt med “hårdare kanter” runt själva märket och huden känns mjukare i mitten. En något ljusare prick syns i mitten. Utslaget känns väldigt torrt och kliar en aning. Har smörjt in “fläcken” regelbundet 2-3 ggr/dag nu i ca en veckas tid. Tycker att kliandet avtagit en aning fast utslaget är fortfarande rött & mycket torrt fast ser nu lite fjälligt ut – speciellt runt kanterna. Dessutom ser det ut som det lilla vita området i utslaget brett ut sig en aning. VAd kan detta vara? Börjar att känna mig olustig till mods. HAr aldrig förr haft några problem med torr hud eller haft andra hudåkommor förutom besvär av acne i ansiktet under tonår och upp i 20-års åldern. Kan tilläggas att jag har rätt fräknig hud och dessutom många leverfläckar. Har nu använt mig av mild receptfri kortison salva och innan dess provat med idomin mjukgörande salva. Vad kan detta vara? Tack för svar på förhand

Svar till signaturen orolig 30-årig småbarnsmamma.
På din beskrivning låter det faktiskt som ett bett. Det började med klåda och en rött prick i mitten-sannolikt stick-kanalen. När man kliar på ett bett uppstår ofta en "eksemreaktion" som sedan kan fortsätta klia i flera veckor.Vår/försommar som vi har nu är också den tid på året då man lätt får bett av olika slag, lokalisationen är också typisk på baksidan av låret. Fortsätt att smörj med hydrokortisonkräm några dagar och försök låta bli att klia så går nog utslaget bort.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 21 maj, 2001 Publicerad: 21 maj, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: