Ange ditt sökord

Annons:

Kliande röda utslag i ansiktet

Hej!
Jag är 25 år idag och under ca 5 år har jag haft återkommande utslag i ansiktet. Det börjar med en liten prick eller fläck som växer sig större, buktar ut, är ojämnt rund, röd och kliar något så fruktansvärt, upphöjningen går sedan ner och utslaget blir platt och torrt, ibland fjällande och sedan försvinner det sakta. Storleken varierar från 3mm till storlek av en krona. Ibland kommer det en ensam och ibland är det massor. De uppträder främst på kinder, käkar ögonbryn och panna. Ibland kommer de även på axlar och bål. Jag äter vanlig mat och kryddar inte starkt, äter inte godis mer än någon gång ibland. Jag har sökt läkare man han verkar inte ha något svar. Hjälp vad ska jag göra? Jag kliar sönder mig och vågar snart inte gå ut. MVH Anna ps. Jag har bilder att skicka om det skulle göra någon nytta Ds.

Hej! Utslag som kommer på kinder och käkar i din ålder brukar oftast röra sig om så kallad sen acne (acne tarda). Men du har ju utbredda besvär och de fjällar också, vilket inte låter typisk för acne. Utan att se detta kan man inte ställa diagnos, och eftersom du har stora besvär bör en hudspecialist konsulteras för bedömning, diagnos och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!