Ange ditt sökord

Annons:

Kliande röda prickar och ring- eller halvmåneformade utslag

Vaknade i går morse med extremt "kli" i händer. Framförallt på handlovarna som var röda av utslag. Utslag fanns även på ovansidan av och i händerna, knän, och fotleder, samt ena låret. På akuten sa de att det var urticaria och jag fick ett recept på en antihistamin som jag skulle hämta på apoteket. Fick även en tablett med mig hem. Har ännu inte märkt någon effekt av denna tablett. Imorse var utslagen ringformade/halvmåneformade och mitten av utslagen ser helt normala ut. De har även spridit sig till hela kroppen. (Det är dock bara händerna som kliar). De urticaria-utslag jag haft vid ett tidigare tillfälle har varit röda "blämmor" utan några klara konturer, samt med vita "kvaddlar". Det liknar inte alls det jag har nu. Kan det vara något annat?
Snälla hjälp, jag håller på att klia mig tokig.

Hej!
Beskrivningen låter som urticaria, och dessa utslag kan ju se väldigt olika ut. Antihistaminer är förstahandsbeandling. Om du inte snart blir bättre, bör du söka vårdcentralen för ev remiss till hudläkare. Tills vidare kan du läsa under "urticaria" i dermatologens patientinformation angående orsaker och behandling av urticaria.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 december, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!