Ange ditt sökord

Annons:

Kliande röda fläckar på ljumskarna

Hej. sedan cirka 2 månader tillbaka har jag haft ett jobbigt problem. det började med en rund ring som hade röda kanter men var som normal hud i mitten, vid sidan av penisen på ljumsken ungefär. men ganska fort efter det fick jag stora röda rodnader (ungefär som en halv handflata) som är som fullt med röda prickar inom begränsade områden, ser ut nästan exakt lika på båda ljumskarna, men dom är inte fjällande eller något. jag har nu också fått röda utslag under könshåret och ett av dom är som en röd ring, de verkar inte heller vara fjällande. Men på smalbenet har jag fått ett rött utslag som är lite större än en 5 krona men i samma form, som däremot fjällar lite. jag vill verkligen veta vad det här är för något, har inte haft någon möjlighet att komma till någon läkare, är det något jag kan göra för att få bort det här själv? Vet ni vad det kan vara? Är bara 16 år.

Hej! Det kan röra sig om en svampinfektion eller eksem. Det vore verkligen bäst att få detta konstaterat med ett enkelt svampprov och bedömning hos en läkare. Men det du kan göra sjäv är att prova receptfritt preparat mot svampinfektion (tex Pevaryl eller Lamisil) från Apoteket, enligt instruktion på förpackningen. Fungerar inte detta, så måste du söka läkare!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!