Ange ditt sökord

Annons:

kliande prickar som blir torra fläckar

jag har fått små röda prickar som först kliar som insektsbett. När jag kliat blir huden istället allderles torr och skorvig, och det hjälper inte att smörja in. Det blir som torra små fläckar överallt. Dom dyker upp på överkroppen där huden är tunn och på sidan har jag ett stort, torrt märke som är några centimeter långt. Det är rött som blir värre efter dusch och känns inte alls som övrig hud. Det har varit svullet men är inte så mycket nu. Jag har smörjt med kortison men det hjälpte inte så mycket. Jag har bytt sängkläder och katten har inte legat där (är känslig och får kliande bett efter den, men dom yttrar sej inte såhär)

Svar till signaturen Tack för svar
Torr hud är väldigt vanligt,dels om man har haft böjveckseksem tidigare men även om man inte haft det,blir huden ofta torr. Symtomen kan just vara små kliande prickar som sedan flyter ihop till större områden. Föreslår att du smörjer med mjukgörande kräm innehållande carbamid såsom Caress eller Canoderm. Smörj minst 2 ggr per dag. När huden är torr hjälper inte kortisonkräm så bra. Det hjälper bäst om man har eksem.
Katter och hundar kan ha mjällkvalster. Vid kontakt får man då ofta kliande röda prickar spritt på bål och armar. Det finns speciella schampo att tvätta djuret med så går kvalstren bort.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 19 juli, 2002 Publicerad: 19 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: