Ange ditt sökord

Annons:

Kliande områden på benen

Hej!

Jag har fått utslag på benen sen några månader tillbaks.
Det börjar helt plötsligt att klia på benen och sen ser det ut som små myggbett och efter det rodnanden märken på benen.
Ibland kliar det så mycket att det blir sår och det börjar att blöda.
Ibland tar jag lite bodylotion men det lindrar bara för stunden.
Finns det något jag kan göra? Eller ska jag uppsöka en läkare?

Hoppas på svar, det är väldigt besvärande!

Hej!
Det går tyvärr inte att säga vad detta är på din beskrivning. "Myggbett" låter som nässelutslag (urticaria) men nässelutslag brukar sällan eller aldrig gå att riva hål på. Follikuliter (hårsäcksinflammationer) är andra utslag som ofta kommer på benen. Båda dessa diagnoser finns information om under dermatologens patientinformation, där du kan se på bilder och läsa vad som verkar stämma bäst. Om det inte går över bör du söka läkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 juni, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!