Ange ditt sökord

Annons:

Klåda – vad kan det vara?

Hej,
För ett halvår sen så började det klia runt leverfläckar på mage och bröst, det kliade också på yttre delen av bröstmusklerna mot armhålorna. Pratade med en doktor men han sa att det säkert bara är nåt tillfälligt, ingen fara. Detta försvann delvis men nu har det sen två veckor kommit tillbaka.
Nu kliar det på hela huden runt bröst, mage och även nere i ryggslutet. Har också kännt att det stramar i magen, lite magont ibland. Verkar vara nåt som inte stämmer. Senaste dagarna har jag känt mig frusen även om jag bäddar ner mig, får också gåshud när det ilar och kliar i huden, det verkar bli värre. Tycker hela kroppen förändras, försvagas. Orkar inte gå till läkare igen.
Vad tror ni att det kan vara?

Hej!
Tyvärr är det omöjligt att sätta ihop de symtom du beskriver med någon diagnos inom det dermatologiska området. Torr hud kan klia och blir då hjälpt av mjukgörande krämer såsom Propyless tex. Om du har allmänna symtom som du inte känner igen, bör du söka allmänläkare vid vårdcentralen för en genomgång. Du kan ju börja med att ringa och beskriva symtomen!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: