Ange ditt sökord

Annons:

Klåda – skabb?

Hej doktorn!

Jag har aldrig haft problem med eksem eller andra hudsjukdomar tidigare i mitt liv. Det enda problem jag haft med huden är akne som jag har behandlat med Roacuttan i två omgångar på cirka 9 månader var. Den sista omgången avslutades för cirka två/tre månader sen. Aknen är nu helt borta, men nu har jag ett nytt problem.

Det började lite innan jag slutade med Roacuttanen med att jag fick utslag och blåsor på händer och handleder, för detta fick jag betnovat med chinoform utskrivet. Samtidigt fick jag en enorm klåda på bålen, den var häftigast på natten då jag iblnd kunde vakna av att det kliade så mycket. Jag trodde att det var torr hud så jag smörjde in mig med feta hudkrämer som hjälpte lite men inte tillräckligt. Vid detta läge var det inte några som helst utslag utan det kliade bara. Efter ett tag fick jag utslag på bål och armar, röda prickiga områden. Fick även mycket utslag av annan karaktär på pung,penis och under armhålor. Dessa utslag var nästan som myggbett alltså större än prickar. Kontaktade hudläkare som sa att det var en reaktion mot stress eller nåt annat, fick utskrivet Elocon mot kroppen och Locoid mot pung. Elocon fungerade och tog bort både klåda och utslag, men "utslagen" på pung,penis försvann dock ej.

Nu när jag slutat med Elocon efter två veckors användning är besvären tillbaka.

Kan det vara skabb? Har ej sett gångar. Har hört att kortison kan lindra skabbklåda. Var det det som Eloconen gjorde? Kan Elocon "mörklägga" skabb?

Är det farligt (vad händer) om jag tar en tenutex kur utan att ha skabb?

Hej!
Du bör söka den hudläkare som behandlade dig, eftersom du inte blivit bra av behandlingen!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!