Ange ditt sökord

Annons:

Klåda – skabb?

Hej doktorn!

Jag har aldrig haft problem med eksem eller andra hudsjukdomar tidigare i mitt liv. Det enda problem jag haft med huden är akne som jag har behandlat med Roacuttan i två omgångar på cirka 9 månader var. Den sista omgången avslutades för cirka två/tre månader sen. Aknen är nu helt borta, men nu har jag ett nytt problem.

Det började lite innan jag slutade med Roacuttanen med att jag fick utslag och blåsor på händer och handleder, för detta fick jag betnovat med chinoform utskrivet. Samtidigt fick jag en enorm klåda på bålen, den var häftigast på natten då jag iblnd kunde vakna av att det kliade så mycket. Jag trodde att det var torr hud så jag smörjde in mig med feta hudkrämer som hjälpte lite men inte tillräckligt. Vid detta läge var det inte några som helst utslag utan det kliade bara. Efter ett tag fick jag utslag på bål och armar, röda prickiga områden. Fick även mycket utslag av annan karaktär på pung,penis och under armhålor. Dessa utslag var nästan som myggbett alltså större än prickar. Kontaktade hudläkare som sa att det var en reaktion mot stress eller nåt annat, fick utskrivet Elocon mot kroppen och Locoid mot pung. Elocon fungerade och tog bort både klåda och utslag, men “utslagen” på pung,penis försvann dock ej.

Nu när jag slutat med Elocon efter två veckors användning är besvären tillbaka.

Kan det vara skabb? Har ej sett gångar. Har hört att kortison kan lindra skabbklåda. Var det det som Eloconen gjorde? Kan Elocon “mörklägga” skabb?

Är det farligt (vad händer) om jag tar en tenutex kur utan att ha skabb?

Hej!
Du bör söka den hudläkare som behandlade dig, eftersom du inte blivit bra av behandlingen!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 28 januari, 2004 Publicerad: 28 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: