Ange ditt sökord

Annons:

Klåda på kroppen.

Hej.Sedan et 1/2 år sedan har jag fått klåda på kroppen, mest på överkroppen.Har katt & hund men läkaren säger att det kan vara pga svettkörtlarna.Jag äter Lyrex & då hjälper det.Ska jag behöva äta detta konstant.Har ej varit och tagit prover.Vad kan detta bero på.Kan det vara nåt annat i kroppen som det är fel på?Mvh A

Svar till signaturen a
Det är svårt att säga vad orsaken till din klåda kan vara. Syns det några utslag? Om du har intensivt kliande röda upphöjda utslag som försvinner inom ett dygn så är det sannolikt nässelutslag(Urticaria) du har. Zyrlex som är ett antihistamin hjälper mot nässelutslag. Se övrigt Dermatologens patientinformation nr 8. Vidare finns en lång rad hudsjukdomar som ger klåda och olika typer av utslag.
Om du har klåda utan synliga utslag kan detta bero på uttorkning av huden på grund av för mycket dusch och rengöring. En form av rubbning i svettkörtlarna kan ge utslag med klåda så kallad miliaria.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 11 mars, 2002 Publicerad: 11 mars, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: