Ange ditt sökord

Annons:

Klåda på ena handflatan med blåsor som följd

Sedan ungefär ett år tillbaka har jag haft problem med svår klåda på ena handen, med små, vätskefyllda blåsor som en följd av att jag kliar. Huden blir torr och fjällar. Det hela började på ett litet område, men har nu spridit sig och omfattar större delen av högra handflatan. Kan inte komma på något särskilt som skulle kunna utlösa en kontaktallergi. Någon idé om vad det kan vara? Skall uppsöka läkare så snart som möjligt, men då jag nyligen har flyttat utomlands har jag inte hunnit ordna med husläkare och liknande. Tack på förhand!

Det låter som en eksemreaktion med små kliande blåsor (vesikler) och leder i första hand tanken till allergiskt kontakteksem. Kan det vara något du kommer i kontakt med mest i ena handflatan? Är det höger eller vänster? Är du högerhänt? Du skriver inte alls vad du arbetar med. Kan det vara något redskap som du använder mest i ena handen? En annan hudsjukdom som kan börja så här är PPP (pustulosis palmoplantaris) även om det då syns små varblåsor i ena handflatan som mer sticker och bränner än kliar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!