Ange ditt sökord

Annons:

Klåda på benet

Fick klåda på benen när jag fick mitt sista barn för 19 år sedan. Klådan har flyttat på sig under årens lopp & de senaste två åren sitter det under fötterna som jag river sönder, får torr hud som spricker. På sommar blir det aningen bättre på arnar & ben men ínte under fötterna. Kortison hjälper även på armar & ben men inte under fötter. Har i omgångar sökt hjälp & nu senast på Hudkliniken i Västervik där resultatet blev samma som år 1997: "vi hittar inget". Alla mina prover är bra & har alltid varit. Kan det vara problem med min sköldkörtel men på så fin nivå att man med vanlig provtagning inte ser problemen? Lotsan (Kvinna 46år)

Du har nog en kliande och eksembenägen hudtyp som grundorsak till dina besvär. Huden är faktiskt kroppens största organ och den kan vara sjuk på egen hand utan att man behöver leta invärtes förklaringar. Så jag tror inte på avvikelse i din sköldkörtelfunktion i detta sammanhang.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.