Ange ditt sökord

Annons:

klåda och vita fläckar

Hej,

Jag har sedan en tid tillbaka (sedan jag kom tillbaka från en månad i Afrika, med en del solande) haft ganska rejäl klåda på benen (nedanför knät huvudsakligen). Jag har även upptäckt vita fläckar (ganska små) på benen. På det ena benet små runda prickar och på det andra mer som två strimmor, större än prickarna. Har för mig att jag i samband med den solning jag gjorde upptäckte något som likade blåsor där det nu är vita “strimmor”

Är det här någonting som du känner igen?

Svar till signaturen BJ.
Ja, det är rätt vanligt att man vid solning får en ojämnhet i pigmenteringen, ofta just på framsidan av benen. Detta är helt ofarligt förstås och skall ej blandas ihop med vitiligo (vitfläcks-sjukan). Om man solat så kraftigt att blåsbildning uppstår får man där ej normal pigmentering, det går över så småningom.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 21 november, 2001 Publicerad: 21 november, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: