Ange ditt sökord

Annons:

Klåda och vätskande fingerblåsor

Hej, flera gånger per år får jag små blåsor på lillfingret innan nageln och en bit upp. Huden blir röd och irriterad med en fruktansvärd klåda. I början trodde jag att det berodde på handskarna på jobbet och allt vatten/tvättande men dom dyker upp även nu när jag är hemma (mammaledig).
När det läker blir huden ändå aldrig helt normal, ser lite sargad ut. Är detta något jag bör söka hos en hudspecialist för? Har varit på vårdcentralen, då fått fucidin Hydrokortisonsalva men jag har inte upplevt att det hjälpt. Det läker av sig självt efter ett tag.
Vad tror du att detta kan vara?

Blåsbildning med klar vätska brukar många gånger vara tecken på aktivt eksem. Många gånger brukar det dock i efterförloppet bli hudtorrhet och fjällning. Sen kan det vara det som kallas för dyshidrotiskt eksem, som man tror beror på en tilltäppning av svettkörtlarna. Sitter gärna på fingrarnas sidor och ibland i handflatan.
Ska Du få effekt av Din erhållna kräm, behöver Du säkert börja använda den tidigt när besvären kommer tillbaka och minst 2 gånger dagligen. Blir besvären inte bättre, kan det vara värt att låta en hudläkare titta på besvären när det är som värst (annars är det svårt att bedömma vad det kan vara).
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 maj, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!