Ange ditt sökord

Annons:

Klåda och sveda på kroppen

Hej, jag har klåda och det svider på kroppen det är värst på överkroppen. Jag får även ibland nåt ensataka utslag rött som kliar. Det har blivit mer påtagligt senaste veckan. Speciellt när jag ska sova känns det som det blir värre när jag ligger tätt mot lakanet eller när jag har kläder o lutar mig mot typ ryggstödet på soffan så kliar det o svider men det går över efter ett tag. Jag känner inget när jag vaknar på morgonen. Jag undrar var det kan vara? Jag duschar ofta, typ 2 gånger om dagen, eftersom jag tränar. Jag har även problem med torrsprickor på händerna under vintertid, det har jag haft många år. Är det bara att jag är torr som gör att det svider o kliar? Är lite orolig.

Det låter som en hel del av Dina besvär beror på att huden är uttorkad av allt duschande. Om Du duschar ofta behöver Du inte använda tvål varje gång. Det är bättre för huden i så fall att använda duscholja, tex pH5-Eucerin från Apoteket.
Efter duschen är det bra att smörja in sig med någon mjuk- och fuktighetsbevarande kräm. Antingen nån Du har hemma eller tex Propyless från Apoteket, som även många tycker är klådstillande. Ibland får man pröva sig fram till en sort man gillar och som är lagom fet för ens behov (vissa är mer "vattniga" och andra mer feta).
Skulle detta inte fungera och Du blir bara sämre får Du ta kontakt med Din husläkare.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!