Ange ditt sökord

Annons:

Klåda och hudveck kring anus

Hej!
Jag har under ca 6 - 8 veckors tid haft klåda i och kring anus. Klådan uppträder främst på kvällar, nätter och på morgonen. Den har succesivt blivit intensivare. Även huden har börjat att vecka sig kring anus och det gör ont när jag torkar mig, dock inte under själva avföringen. Ibland kan det komma lite blod på pappret. Jag är i bra hälsotillstånd för övrigt. Tar inga mediciner för tillfället men jag åt Pronaxen 500 mg under ca 1 månads tid i samband med diskbrock. Jag avbröt denna behandling för ca 2 månader sedan.
Vad betyder dessa symptom?
Kan det finnas något samband med min medicinering?

Tacksam för svar!

Detta är ett vanligt problem. Ofta kan det börja efter en maginfluensa eller om man en period svettats mycket. Man kommer lätt in i en ond cirkel, tvättar sig intensivt, vilket leder till uttorkning och mer klåda. Läs mer om analklåda i dermtologens patientinformation på vår hemsida.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 november, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: