Ange ditt sökord

Annons:

Klåda och hudveck kring anus

Hej!
Jag har under ca 6 - 8 veckors tid haft klåda i och kring anus. Klådan uppträder främst på kvällar, nätter och på morgonen. Den har succesivt blivit intensivare. Även huden har börjat att vecka sig kring anus och det gör ont när jag torkar mig, dock inte under själva avföringen. Ibland kan det komma lite blod på pappret. Jag är i bra hälsotillstånd för övrigt. Tar inga mediciner för tillfället men jag åt Pronaxen 500 mg under ca 1 månads tid i samband med diskbrock. Jag avbröt denna behandling för ca 2 månader sedan.
Vad betyder dessa symptom?
Kan det finnas något samband med min medicinering?

Tacksam för svar!

Detta är ett vanligt problem. Ofta kan det börja efter en maginfluensa eller om man en period svettats mycket. Man kommer lätt in i en ond cirkel, tvättar sig intensivt, vilket leder till uttorkning och mer klåda. Läs mer om analklåda i dermtologens patientinformation på vår hemsida.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 november, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: