Ange ditt sökord

Annons:

Klåda i hårbotten, med efterföljder

Jag har den här klådan sen tidigt tonår (14-15 åring). Jag är nu snart 23 år gammal. Börjar bli måttligt less på det här. Har provat ett hav med olika schampon och kortisonlösningar. Har märkt att detta varierar med årstider. På vintern är det som värst, och sommaren blir det lite bättre. Är jag utomlands, sol och bad-ställe, så blir det riktigt bra. Det börjar med att det kliar i håret, fjällar och mkt hår lossnar. Till slut när man har kliat tillbaks 30 min/tre kvart. Så är hårbotten öm och sårig (ibland blöder det). Jag har provat att inte duscha håret alltför ofta, men det hjälper då inte. Jag har provat Fungoral och Uniderm m.m. Uniderm tycker jag bara hjälper för stunden! Har provat klippa mitt hår väldigt kort men det hjälpte inte heller. Har hört att man kan göra något slags test, vad är det för något? Just nu känns det som att jag kan prova vad som helst, för att det här ska bli bättre.
Tack på förhand!

På din beskrivning låter det som ett seborroiskt eksem (mjälleksem). Vi har ju besvarat många tidigare frågor om detta vanliga eksem här på vår hemsida. Seborroiskt eksem kan ju vara väl så besvärligt och långdraget. Jag vet faktiskt inte vad för slags test du tänker på. Diagnosen sätts på den kliniska bilden.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: