Ange ditt sökord

Annons:

Klåda i hårbotten

Jag har under en längre tid haft problem med att det kliar i hårbotten. Jag får "finnliknande" utslag i hårbotten. De har högst koncentration i nacke och över öronen, men förekommer även uppe på huvudet. Kliandet varierar med tiden, men har sina toppar med ett par veckors mellanrum. När det är som värst, kliar det även i ansiktet, och huden känns fet, även hårbotten känns då fet.

Jag har stundtals även mindre utslag på kroppen, främst på underarmarna. Även dessa ser ut som finnar, men de är oftast små, och varet är mer "rinnigt".

Vi har under en tid bott i en gammal villa, kan det vara något i denna som fortfarande biter på mig. Min familj i övrigt, verkar inte lida, även om vi sover i samma säng.

Hej!
Det låter som en form av hårsäcksinflammationer (follikuliter), läs mer om detta under dermatologens patientinformation. Ofta orsakas dessa av hudens egna bakterier, stafylokocker, eller hudens egna jästsvampar. Eftersom det är utbrett bör du söka vårdcentralen i första hand. En odling kan tas och behandling bör ges både lokalt (=på huden) och eventuellt med antibiotikatabletter.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!