Ange ditt sökord

Annons:

Klåda i ansiktet pga torr hud

Hej. Jag har under en längre tid haft torr hud i ansiktet som har varit lättbehandlat, men nu har det övergått till kåda, speciellt om jag har rakat mig så kan jag inte sova på nätterna för då känns det som kraftiga myggbett på båda kinderna, men även när skägget vuxit ut lite så kliar det väldigt mycket och det har föstört min nattsömn senaste tiden, ofta på morgonen så är jag helt vitflagnad i hela ansiktet, runt ögonen och bakom öronen. Finns det något att rekommendera mot detta eller ska jag söka behandling?

Du verkar ha drabbats av ett eksem i ansiktet. Om du tidigare haft torr hud som nu blivit eksem kan det ju vara atopiskt eksem. Har du klåda och utslag någon annanstans på kroppen? Har du tidigare haft eksem som barn? Astma eller hösnuva? Du kan också fått ett kontakteksem mot ditt rakvatten. Pröva att smörja med hydrokortison och mycket mjukgörande några dagar och se om det blir bättre.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!