Ange ditt sökord

Annons:

Klåda i ansiktet pga torr hud

Hej. Jag har under en längre tid haft torr hud i ansiktet som har varit lättbehandlat, men nu har det övergått till kåda, speciellt om jag har rakat mig så kan jag inte sova på nätterna för då känns det som kraftiga myggbett på båda kinderna, men även när skägget vuxit ut lite så kliar det väldigt mycket och det har föstört min nattsömn senaste tiden, ofta på morgonen så är jag helt vitflagnad i hela ansiktet, runt ögonen och bakom öronen. Finns det något att rekommendera mot detta eller ska jag söka behandling?

Du verkar ha drabbats av ett eksem i ansiktet. Om du tidigare haft torr hud som nu blivit eksem kan det ju vara atopiskt eksem. Har du klåda och utslag någon annanstans på kroppen? Har du tidigare haft eksem som barn? Astma eller hösnuva? Du kan också fått ett kontakteksem mot ditt rakvatten. Pröva att smörja med hydrokortison och mycket mjukgörande några dagar och se om det blir bättre.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: