Ange ditt sökord

Annons:

Klåda i ansikte och på bröst

Jag har klåda och röda små utslag i ansikte och på bröstet, ibland tycker jag att det ser ut som en vätskefylld blåsa på toppen. Besvären varierar i grad, kan vara nästan helt bra i perioder men huden känns väldigt känslig och vid beröring finns alltid klådan där.

Vad kan det vara? Jag trodde själv först att det var schampo eller tvättmedel eller liknande. Sedan har jag även misstänkt matallergi. Jag är glutenintolerant och har även läst om d.h som man kan ha i kombination med celiaki.
Vad tror Du?

Hej!
Den hudsjukdom som är förknippad med glutenintolerans, heter dermatitis herpetiformis och ger svår klåda, ibland med små blåsor. Diagnosen ställs med hjälp av hudprov för mikroskopi och sk immunfluorescensdiagnostik. Du bör alltså söka husläkaren för remiss till hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!