Ange ditt sökord

Annons:

Kanske du kan säga vad det är?

Hej!
Jag vet inte om du är rätt person att fråga men jag chansar. Det är så att jag har ett litet problem med huden på mina fingrar.
Jag har under en längre tid haft små (1-2mm) vätskefylda blåsor. De försvinner och kommer lite hur de vill. När de väl kommer får jag rejält många. De verkar vara smittsamma för går det hål på en blåsa så kommer det massor nya. Jag har haft detta problemet i ett par år nu. Ingen jag pratat med vet vad det är. Och jag har doktors skräck så jag har inte vågat gå till en specialist.
Tack för att du tog dig tid att läsa detta.
Hoppas du vet svar.
Dennis

Svar till signaturen?
Små blåsor på fingrarna-speciellt om de kliar- brukar vara tecken på ett eksem. Orsak till eksem på fingrarna är väldigt många, man kan vara allergisk mot något ämne eller de kan uppstå av retverkan. De finns också så kallade endogena (inifrån kommande) eksem som just uppträder med skov av blåsor på fingar. Föreslår att du vänder dig till en hudläkare för hjälp med diagnos och behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 20 oktober, 2001 Publicerad: 20 oktober, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: