Ange ditt sökord

Annons:

Kan man sola under behandling av aktinisk när man behandlar sig med krämen Efudix?

Har fått diagnosen Aktinisk! Kan man vara ute när solen lyser (ej sola)när man behandlar sig med krämen Efudix Hälsningar Gunilla, 63 år

Jo, ute kan du vara men sola skall du inte göra under Efudixbehandlingen. Den solskada du dragit på dig hittills i livet går inte att göra ogjord. Men genom att framdeles vara försiktig minskar du utvecklingstakten i den solskada du har. Så aktivt solande bör det vara slut med.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: