Ange ditt sökord

Annons:

Kan man använda Skinoren i över fem års tid – kanske hela livet?

Hej. Jag fick acne i samband med att jag fick min mens. I samma veva började jag äta p-piller. Då var jag 18 år. Nu är jag 23 år och tycker det är fruktansvärt jobbigt att ha fet hy med pormaskar och finnar. Jag har nu slutat använda skinoren efter att ha använt krämen i fem års tid. När jag använde krämen så uteblev finnarna och de flesta pormaskarna men hyn var extremt fet fortfarande. Jag vill inte använda receptbelagda salvor resten av mitt liv för jag är rädd att de har bieffekter. Visst, läkarna säger att skinoren kan man använda länge. Men har de gjort tester på långtidsanvändning som sträcker sig uppmot tio år. Kan Skinoren vara skadlig i längden eller är det ett undermedel utan några som helst biverkningar? Tacksam för svar

Jag känner inte till någon behandlingsstudie som gjorts under så lång tid som tio år på Skinoren. Jag har inte heller sett någon rapport om allvarlig biverkan vid långtidsanvändning. Man kan ju byta mellan olika receptfria läkemedel mot akne om man oroar sig för biverkningar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: