Ange ditt sökord

Annons:

Kan man använda Propyless direkt efter Stioxyl?

Hejsan,
jag testar Stioxyl nu men huden blir direkt torr och lite smått irriterad så jag undrar om man kan smörja in ansiktet med Propyless efter att man har smetat in Stioxyl och låtit det torka?
Tack.

Stioxyl är ett acnemedel, som har en bakteriedödande effekt. Det har även en viss hudretande och uttorkande effekt på huden. Den uttorkande effekten beror på hur ofta man använder det och även vilken styrka (5 eller 10%). Det är inget farligt att först använda Stioxyl, låta det torka in ordentligt, och sen efteråt använda en mjukgörande kräm. Blir Du för torr i huden, kan ett alternativ även vara att använda Stioxyl varannan dag i stället för 1-2 gånger dagligen.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 februari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!