Ange ditt sökord

Annons:

Kan klor förvärra psoriasis?

Hej!
Jag är en pojke på 14 år som har haft psoriasis sedan jag var 8 eller 9 år (inte den lätta sorten) över hela kroppen. Jag har nästan aldrig kunnat vara med på badet (som innehåller klor) eftersom det har förvärrat mina eksem. Nu vill jag veta ifall det är möjligt att klor kan förvärra psoriasis eller om det bara är inbildning?
Tack i förväg

Hej!
Klor i sig själv förvärrar inte psoriasis, men om du blir uttorkad i huden och sedan river dig, så blir din psoriasis antagligen också sämre. Det kan man ju åtgärda på olika sätt, för målet är ju att om du vill bada så ska du kunna göra det! Om du inte redan har en hudspecialist som du litar på, så borde du kunna få en remiss från husläkaren till hudspecialist så att du kan gå igenom behandling och hur just du ska bete dig för att kunna leva ett vanligt liv inklusive bad i bassäng !
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!