Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag använda Dalacin och Stioxyl samtidigt?

Hej!

Det är så att jag för några veckor sedan var hos min husläkare och fick Dalacin kutan lösning utskrivet. Jag har nu lite frågor kring detta.

Innan använde jag Stioxyl och jag undrar nu om jag kan använda dessa samtidigt. Dvs, om jag kan använda dalacin och stioxyl samtidigt på samma ställe i ansiktet eller om det gör att nån effekt hämmas? Och om detta inte går kan man använda båda preparaten under samma tidsperiod men under olika tid på dygnet? Eller bör jag helt enkelt enbart använda dalacin?

Dalacin finns ju i många olika former har jag märkt. Är det någon skillnad mellan dessa eftersom de finns så många varianter?

Låt säga att dalacinet inte fungerar. Nu fungerar det dock rätt bra, fastän det varierar. Men om det inte blir bättre, vad gör jag då? Är det ens någon idé för mig att prova något annat receptbelagt medel? Finns det något medel som i överlag fungerar bättre än alla andra?

Tack på förhand

Hej!
Dalacin är antibiotika och brukar ofta fungera sämre efter ett tag tyvärr. Den är gjord i olika former för att passa olika hudtyper (fet, torr etc). Ofta är det bra att kombinera olika typer av lokalbehandlingar, så ett förslag är att du använder Stioxyl och Dalacin tillsammans en period, för att när det är bättre, gå över till endast Stioxyl.
Om det inte fungerar finns ju också krämerna Skinoren och Differin som är effektiva mot acne.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: