Ange ditt sökord

Annons:

Kan jästsvamparna bli “recistenta” för Fungural efer lång behandling?

Har mjälleksem sedan 10 år tillbaka och har kunnat behandla det med Fungural med god effekt en gång i månaden. Har både i hårbotten, ansikte och hals. De senaste två åren har jag fått besvärligare klåda i tinningarna, hårbotten och hals. Har försökt behandla 3 dagar i rad och sedan låta det gå fler dagar emellan efterhand. Men så fort jag gör uppehåll i mer än två dagar så kommer det igen. Har varit hos hudläkare med detta problem och hon sade att jag tvättade mig för ofta och skulle sluta med det. Menade på att det var därför som jag såg ut som jag gjorde. Men det går ju inte att sluta! Behöver jag annat preparat? Har också provat med Dactakort i hårfästet och delvis i ansiktet. Men jag har alltid röd rodnad i anskitet + lite krypande klåda på små röda, ej knottriga, utslag. Fin slät hud. Smörjer dagligen med Eucerins nya fuktkräm med 5% Karbamid. Kan varmt rekomenderas! Finns det hudläkare som är speciellt intresserade och kan mycket om sådan här problem i Malmöregionen som man kan vända sig till?

Hej!
Det finns fina hudkliniker i Helsingborg, Malmö och Lund. Vi kan tyvärr inte rekommendera någon särskild läkare härifrån. Jag håller med om att du överanvänder Fungoral, det kan vara irriterande och efter så lång tid kan man möjligen även tänka sig att du utvecklat en kontaktallergi (jag har inte själv hittat nån litteratur om kontaktallergi för Fungoral, men efter lång användning av ett läkemedel på huden så kan kontaktallergier utvecklas). Smörj med mjukgörare tills vidare och be om remiss till hudklinik.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 31 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!