Ange ditt sökord

Annons:

Kan jästsvamparna bli “recistenta” för Fungural efer lång behandling?

Har mjälleksem sedan 10 år tillbaka och har kunnat behandla det med Fungural med god effekt en gång i månaden. Har både i hårbotten, ansikte och hals. De senaste två åren har jag fått besvärligare klåda i tinningarna, hårbotten och hals. Har försökt behandla 3 dagar i rad och sedan låta det gå fler dagar emellan efterhand. Men så fort jag gör uppehåll i mer än två dagar så kommer det igen. Har varit hos hudläkare med detta problem och hon sade att jag tvättade mig för ofta och skulle sluta med det. Menade på att det var därför som jag såg ut som jag gjorde. Men det går ju inte att sluta! Behöver jag annat preparat? Har också provat med Dactakort i hårfästet och delvis i ansiktet. Men jag har alltid röd rodnad i anskitet + lite krypande klåda på små röda, ej knottriga, utslag. Fin slät hud. Smörjer dagligen med Eucerins nya fuktkräm med 5% Karbamid. Kan varmt rekomenderas! Finns det hudläkare som är speciellt intresserade och kan mycket om sådan här problem i Malmöregionen som man kan vända sig till?

Hej!
Det finns fina hudkliniker i Helsingborg, Malmö och Lund. Vi kan tyvärr inte rekommendera någon särskild läkare härifrån. Jag håller med om att du överanvänder Fungoral, det kan vara irriterande och efter så lång tid kan man möjligen även tänka sig att du utvecklat en kontaktallergi (jag har inte själv hittat nån litteratur om kontaktallergi för Fungoral, men efter lång användning av ett läkemedel på huden så kan kontaktallergier utvecklas). Smörj med mjukgörare tills vidare och be om remiss till hudklinik.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 31 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: