Ange ditt sökord

Annons:

Kan inte klåda och torr hud botas på annat sätt?

Hade själv klåda och torr hud över hela kroppen. Det visade sig vara en mild form av sköldkörtelrubbning. Varför nämner ni inget om att de som skriver till er ska kolla upp alla sina värden hos läkare istället för att få rådet att smörja in sig då det inte alls hjälper?

Jag är himla trött på att se sådant här smörjande och kletande som enda alternativ. Problemet kvarstår trots klet och smet för många olyckliga.

Jag har vid flera tillfällen skrivit om att klåda och torr hud kan ha många olika bakomliggande orsaker såsom läkemedel, bakomliggande sjukdom, till exempel rubbning i sköldkörteln, blodbrist och så vidare. Om man däremot har klåda och torr hud på grund av atopiskt eksem eller annat eksem måste man behandlinga lokalt med krämer. Tyvärr är det också så att man kan inte alltid kan "bota" eksemet utan man får ha krämer som underhållsbehandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!