Ange ditt sökord

Annons:

Kan huden reagera på smink?

Hej!Jag har haft en röd rodnad i ett års tid runt näsan, kring ögonen och på hakan. Jag har fått olika salvor från olika läkare utan att eksemen försvunnit helt(hydrocortison, bevita, sibicort, fucidin m.fl.) Just nu har jag en salva som heter Diprosalic men den får inte rodnaden att försvinna. Det är jätte jobbigt eftersom jag måste täcka rodnaden med smink. Jag har även försökt med olika typer av smink men inget hjälper. Kan huden reagera på smink? Tacksam för svar.

HEj!
Rodnad på de ställen du beskriver kan vara många saker. Man kan ibland hitta små vidgade blodkärl, sk teliangiectasier, dessa kan behandlas med laser. Ibland finns det små knottror i det, då kan det vara perioral dermatit. Även seborroiskt eksem kan bli rodnad som du beskriver. Det du ABSOLUT inte ska göra är att behandla med Diprosalic som är en stark kortisonsalva, den kan ge rosacea och perioral dermatit som biverkan. Be din husläkare om remiss till hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!